Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Рухівці проведуть спаринги з клубами чотирьох країн

Гравці «Руху» вже 8 січня розпочнуть перший етап підготовки до другої частини української Прем'єр-ліги (УПЛ) сезону-2023/2024. А заключний тренувальний збір «жовто-чорних» пройде у Словенії, де з 26 січня по 15 лютого рухівці проведуть 10 контрольних матчів

Головний тренер «Руху» Віталій Пономарьов взимку запланував 10 контрольних матчів своїх підопічних. Фото fcruhlviv.com
Головний тренер «Руху» Віталій Пономарьов взимку запланував 10 контрольних матчів своїх підопічних. Фото fcruhlviv.com

Підопічні Віталія Пономарьова завершили першу частину поточного чемпіонату на 6-му місці і у новому році намагатимуться покращити цей результат. «Жовто-чорні» зберуться 8 січня на клубній базі та пройдуть процедури медогляду та тестування. А 20 січня делегація ФК «Рух» вирушить до Словенії, де пройде друга частина зимових зборів команди. Рухівці будуть базуватися в місті Чатеж в комплексі «Терме Чатеж», що неподалік хорватського Загреба.

Під час словенських зборів, з 26 січня по 15 лютого, заплановано 10 контрольних матчів: по дві гри в кожному з 5-ти ігрових днів. Стали відомі суперники «жовто-чорних»: 26 січня — «Домжале» (Словенія), «Сараєво» (Боснія і Герцеговина), 30 січня — «Штурм» (Грац, Австрія), «Браво» (Любляна, Словенія), 3 лютого — «Хартберг» (Австрія), «Копер» (Словенія), 10 лютого — «Леобен» (Австрія), «Мачва» (Шабац, Сербія), 15 лютого — «Тріглав» (Крань, Словенія), «Горіца» (Нова-Горіца, Словенія). Перший в новому році офіційний матч, в рамках УПЛ, підопічні Віталія Пономарьова зіграють у Львові з «Поліссям». Базова дата цієї зустрічі 24 лютого.

Традиційно під час пауз в чемпіонатах відбуваються і кадрові зміни в складах різних клубів. Білоруський захисник «Колоса» Ніколай Золотов за обопільною згодою сторін залишив ковалівську команду і став новачком казахстанського «Елімая». Покинув «Колос» і 30-річний Сергій Мякушко, який в складі різних клубів провів в УПЛ 141 гру і забив 21 гол.

Після того як «Чорноморець» залишив Олексій Шевченко новим воротарем одеського клубу може стати 37-річний Олександр Бандура, який починав поточний сезон у складі «Миная». Також поповнити ряди «моряків» може ще один представник закарпатського клубу Данило Голуб. Інший основний гравець «Миная» Єгор Твердохліб може продовжити кар'єру в «Кривбасі».

Тим часом відбулося поповнення тренерського штабу львівських «Карпат», які у Першій лізі борються за путівку до УПЛ. Новим помічником Мирона Маркевича став вихованець львівського СКА (тренери — Геннадій Погорілець, Ігор Польний), колишній захисник «Карпат» Володимир Єзерський. У 1998 році він у складі «зелено-білих» став бронзовим призером чемпіонату України серед команд тоді ще Вищої ліги. У сезоні-2014/2015 Єзерський допомагав Мирону Маркевичу у тренерському штабі «Дніпра», який вийшов до фіналу Ліги Європи. Нинішній сезон Єзерський розпочинав у тренерському штабі клубу УПЛ «Олександрії».

Схожі новини