Передплата 2024 ВЗ

На трибунах буде гучніше!

На футбольні матчі в Україні хочуть допускати глядачів

Фото ілюстративне із сайту Pexels
Фото ілюстративне із сайту Pexels

Українські вболівальники, які від початку великої війни позбавлені можливості спостерігати за грою улюблених команд, з наступного сезону таку можливість, вочевидь, матимуть. Уряд доручив Мінмолодьспорту, силовим органам, обласним військовим адміністраціям розробити порядок допуску глядачів на стадіони. Головна вимога — максимальна безпека.

Футболісти часто нарікають, що порожні, безмовні трибуни негативно впливають на гру, позбавляють спортсменів емоційної підтримки. Та й ми з вами, симпатики футболу, занудьгували за його атмосферою. Але часом обставини бувають сильнішими від наших бажань…

Самі футболісти, як тільки в Україні звучить сигнал повітряної тривоги, тут же біжать у бомбосховища. А як бути вболівальникам? Куди їм сховатися від ракет? Чи виконуватимуть вони вказівки адміністрації стадіону?

Алгоритм дій у таких випадках мають проробити організатори змагань. І тоді обмежена кількість фанів зможе підтримати свої команди наживо.

— До ідеї обмеженого допуску глядачів на трибуни я ставлюся позитивно, — розповів кореспондентові «Високого Замку» в.о. директора євростадіону «Арена Львів» Юрій Майборода. — Лиш би це дозволила безпекова ситуація у країні. У нас зараз ведуться серйозні ремонтні роботи на «Арені» — щоб не допустити її руйнування. Але навіть попри це, якщо буде дозвільне рішення, якщо глядачам нічого не загрожуватиме, ми зможемо їх прийняти у себе.

Скільки вболівальників могла би прийняти «Арена Львів»?

Наші сховища розраховані на тисячу людей. Але врахуйте, що вони повинні прийняти команди, які виступають, тренерські штаби, персонал, арбітрів, журналістів. У бомбосховища ідуть і працівники технічних служб стадіону. Загалом — 400 осіб. Тож фанів зможемо розмістити небагато. Щось конкретно говорити зарано.

Схожі новини