Передплата 2024 «Добрий господар»

На ґрунті наші дівчата грали добре. Як буде на траві?

Цьогорічний ґрунтовий сезон видався для провідних українських тенісисток успішним. Зокрема, Ангеліна Калініна була фіналісткою «тисячника» у Римі, а Леся Цуренко й Еліна Світоліна пробилися відповідно до 1/8 і ¼ фіналу «Ролан Ґаррос» у Парижі

Завдяки блискучому виступу на турнірі WTA 1000 у Римі першою ракеткою України стала Ангеліна Калініна. Фото btu.org.ua
Завдяки блискучому виступу на турнірі WTA 1000 у Римі першою ракеткою України стала Ангеліна Калініна. Фото btu.org.ua

Леся Цуренко на ґрун­товому турнірі «Велико­го шолому» поступилася його майбутній переможниці, полячці Ізі Швьонтек. А Еліні Світоліній, яка нещодавно по­вернулася у тур WTA після на­родження дитини, на «Ролан Ґаррос» трохи не вистачило фі­зичних кондицій, аби здолати білоруску Сабалєнка. Нагада­ємо, перед паризьким турні­ром «Великого шолому» Світо­ліна тріумфувала на змаганнях категорії WTA 250 у Страсбурзі. Цей титул став для Еліни 17-м у кар'єрі.

Успішні виступи на ґрун­ті дозволили українкам покра­щити своє становище у рей­тингу WTA. Першою ракеткою України є зараз Ангеліна Калі­ніна, яка на 25-й позиції. Марта Костюк іде 35-ю, Леся Цурен­ко, що після «Ролан Ґаррос» повернулася до топ-50, зараз 45-та. Нарешті знову бачимо у першій сотні Еліну Світоліну, яка йде 73-ю. До топ-100 най­кращих тенісисток світу вхо­дить також Катерина Байндль (83).

А очолює рейтинг WTA, як і раніше, 22-річна польська те­нісистка Іґа Швьонтек. Фіна­лістка «Ролан Ґаррос», чешка Кароліна Мухова, піднялася на 16-ту позицію у рейтингу. Бра­зилійка Беатріс Хаддад Мая, що у Парижі дійшла до півфіна­лу, уперше йде десятою.

На зміну ґрунтовому те­нісному сезону прийшов трав’яний. Калініна й Цурен­ко розпочали його на турнірі WTA 250 у Ноттинґемі (Вели­ка Британія). У стартовому колі суперницею Ангеліни була іс­панка Діас, а Лесі - бразилій­ка Хаддад Мая.

Світоліна розпочне трав’яний сезон також у Англії, але не у Ноттинґемі, а в Бірмінґемі, де 19 червня стартує турнір категорії WTA 250. У кваліфікацію Еліні гра­ти не треба, адже українка одер­жала від організаторів «вайлд-кард» (спеціальне запрошення).

Схожі новини