Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Платіні визнав, що отримав від Блаттера 2 млн франків "у конверті"

Президент УЄФА Мішель Платіні зізнався, що контракту, за яким він у отримав 2 млн швейцарських франків від глави ФІФА Йозефа Блаттера, не було

Про це повідомляє Le Monde.

"Це була угода між двома людьми. Наскільки мені відомо, згідно з швейцарськими законами, усна домовленість розглядається як письмова", - сказав Платіні.

За словами француза, він домовився про роботу в ФІФА за зарплату в 1 млн франків на рік.

"Протягом декількох місяців я працював на ФІФА без оплати і запитав, чи є проблеми. І Блаттер сказав, що" не може платити 1 млн франків, тому що генеральний секретар ФІФА отримує 300 тис. Твоя зарплата не може перевищувати його в три рази. Тому ми дамо тобі контракт на 300 тис. франків, а потім розрахуємося. Але "потім" так і не настало", - сказав Платіні.

"Я попросив потім дізнатися, чи є у Блаттера борг переді мною. Він підтвердив його. Я не пам'ятав, що мені платили 300 тис., я думав, сума становить 500 тис., тому подав запит на 2 млн франків за чотири роки. Через 10 днів я отримав вказану суму і сам заплатив податки", - зазначив Платіні.

Раніше генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно заявив, що Платіні хоче порозумітися з приводу угоди з ФІФА на суму 2 млн франків, але не може цього зробити через заборону на поширення конфіденційної інформації.

Швейцарське федеральне бюро юстиції (FOJ) 25 вересня відкрило справу проти Блаттера, який підозрюється в тому, що незаконно передав 2 млн швейцарських франків Платіні в 2011 році. Гроші нібито були переведені Платіні за виконання робіт в період з кінця січня 1999 року по червень 2002 року.

Француз заявив, що дана виплата була здійснена за контрактом у повній відповідності з законом. На початку жовтня комітет ФІФА з етики відсторонив Блаттера, генсека організації Жерома Вальке і Платіні на 90 днів від будь-якої діяльності, пов'язаної з футболом.

Джерело: Еспресо

Схожі новини