Передплата 2024 «Добра кухня»

Мусульманин Рібері любить молоденьких

Головна надія футбольної Франції «не знав», що повії Захії Дахар не було 18 років...

Уже невдовзі, 15 і 19 листопада, футбольна збірна України зіграє найголовніші матчі року. Та що там року! Другої такої нагоди поїхати на Мундіаль, та ще й у Бразилію, скоро точно не буде... Зупинити “синьо-жовтих” спробує збірна Франції. Головна зброя «триколірних» — Франк Рібері. Французька елегантність у фінтах, відмінна фізична підготовка, настирливість і агресивність — усе при ньому. Боєць у житті й на полі, водночас вразливий до невдач. «Людина зі шрамом», француз-католик, що прийняв іслам. Головний претендент на “Золотий м’яч” найкращого футболіста планети 2013 року... Усе це про нього — Франка Рібері.

Після скандалу з Рібері повія Захія “розкрутилася”: стала моделлю і відкрила модний бутик.

Народився Франк у Північно-Західній Франції, у маленькому містечку Булонь-сюр-Мер. Сім’я бідувала, як і більшість населення того краю, де безробіття становило понад 50%. Сьогодні вболівальники впізнають Рібері по двох великих шрамах на правій щоці. Свої «фірмові» рубці Франк одержав ще у віці двох років. Хлопчик потрапив разом із батьком у жахливу аварію: їхнє авто врізалося у вантажний автомобіль. Від удару малий Франк вилетів із машини через лобове скло, але дивом вижив. На згадку про цю пригоду на обличчі Рібері залишилися два шрами. У дитинстві через ці рубці Франка часто дражнили однолітки, а коли він став професійним футболістом, навіть випускали маски із його зображенням на Гелловін... Рібері не раз пропонували зробити пластичну операцію, але Франк відмовляється. Мовляв, саме завдяки цим рубцям я зумів зібрати в кулак свою волю і стати тим, ким я є.

Рібері має дуже запальний характер. Якщо його образити, Франк може тут же кинутися на кривдника з кулаками. Через свій норов після закінчення футбольної академії «Лілля» Рібері залишився без професійного контракту. Франк був змушений повернутися до свого рідного містечка, де захищав кольори клубу третьої ліги. Грошей не вистачало, і Рібері не цурався разом із батьком підпрацьовувати на будівництві... Але це тривало недовго: непересічний талант Франка зауважив скаут «Метца».

Але й “Метці” Рібері ризикував достроково завершити професійну кар’єру. Одного разу Франк не витримав і за якусь образу накинувся на одноклубника... На щастя, француза запросив турецький «Галатасарай». Потім був «Марсель». Остання зупинка Рібері — «Баварія». Свого часу мюнхенці виклали за запального француза рекордні на той час для німецької Бундесліги 25 мільйонів євро! Але й у Мюнхені Рібері часом дає волю кулакам. Чого тільки варта його минулорічна бійка у роздягальні із Ар’єном Роббеном — після матчу із мадридським «Реалом»?

Нині можна побачити, як перед матчем Рібері зводить руки до неба і шепоче молитву. Ще на початку 2006 року Франк, що виріс у католицькій сім’ї, став мусульманином. Рібері ще в юності познайомився із Вахібою Бельхамі, уродженкою Алжиру. Аби отримати благословення батьків дів­чини, француз став Білалем Юсуфом Мохаммедом... До ісламу Рібері ставиться серйозно. Після перемоги у Лізі чемпіонів Жером Боатенг облив Франка пивом. Через цю витівку Рібері погрожував до кінця життя не розмовляти з одноклубником. Адже Білаль — категоричний противник алкоголю. Саме завдяки ісламській релігії у Франка склалися хороші стосунки із Зінедіном Зіданом. Спочатку дехто навіть насміхався з появи Рібері у складі «триколірних»: мовляв, запросили, аби Зідан мав із ким молитися під час намазу...

Утім, мусульманин Білаль не такий уже й “правовірний”. Перед початком футбольного Мундіалю-2010 Рібері необережно сходив “наліво”. Тоді Франк у компанії Бензема, Ґову та Бен-Арфа скористалися послугами повії Захії Дахар. Цей грішок міг би залишитися непоміченим, якби не виявилось, що жриці любові на той час не було 18 років... Справу намагалися закрити, але згодом відновили. Минулого літа відбулися перші слухання. Рібері не заперечує, що мав секс із проституткою Захією, але виправдовується: не знав, що їй не було 18 років... Сама Дахар претензій до футболістів не має, по кілька тисяч євро за роботу вони їй заплатили... Утім, справа набирає обертів, і в січні 2014 року відбудуться чергові слухання. За сексуальні походеньки по неповнолітніх Рібері загрожує три роки ув’язнення та штраф — 45 тисяч євро.

Схожі новини