Передплата 2024 «Добра кухня»

Оце так баґет! Понад 140 метрів завдовжки

Новий світовий рекорд встановили пекарі з Франції

На виготовлення рекордного за довжиною баґета пішло 14 годин. Фото X
На виготовлення рекордного за довжиною баґета пішло 14 годин. Фото X

12 французьких пекарів за присутності десятків «уболівальників» понад 14 годин працювали над виготовленням рекордної за довжиною булки. «Світовий рекорд побито! — радісно повідомила у соцмережах влада комуни Сюрені, що поблизу Парижа. — Довжина спеченого сьогодні баґета становить 140,53 метра».

Як констатували чинов­ники, встановлення світо­вого пекарського рекор­ду вимагало «справжнього духу й колективної спор­тивної майстерності».

Попередній світовий ре­корд у цьому «спорті» на­лежав пекарям із Італії, які спекли чіабату 133 метри завдовжки. Звичайно, за­взяті конкуренти італійців на кулінарному «фронті», французи, мусили відпо­вісти на виклик своїх сусі­дів…

За роботу французь­кі пекарі взялися о 3-й го­дині ночі. Тісто «замішува­ли, формували й випікали», повідомила влада кому­ни, за присутності публі­ки, у наметі на оглядово­му майданчику в Сюрені. Багет спекли згідно зі всі­ма вимогами «національно­го пекарського мистецтва», тобто з чотирьох складо­вих — пшеничного борош­на, води, дріжджів і солі.

14 годин сумлінної праці, і ось нарешті результат — ба­ґет 140,53 метра завдовж­ки! А значить, конкурентам втерли носа, адже рекорд­ний французький баґет на 7,53 метра довший від ре­кордної італійської чіабати.

За роботою французь­ких пекарів уважно спосте­рігали представники світо­вої Книги рекордів Ґіннесса. Зокрема, стежили за тим, аби поперечний переріз рекордного баґета на усій його довжині був не менший за п’ять сантиметрів.

Після встановлення й фіксації рекорду баґет роз­різали й роздали місцевим жителям, які його залюбки з'їли.

Схожі новини