Передплата 2024 «Добрий господар»

У Чорногорії – «хоробрі соколи». А в України... «підбиті льотчики»?

На відміну від збірної Молдови, сьогоднішній суперник «синьо-жовтих» вміє грати у футбол

Після ганебної нічиєї в Кишиневі з молдаванами збірна України просто зобов’язана брати “свої” очки. Інакше про бодай друге місце у відбірній групі Н можна буде забути, і мрії про Мундіаль-2014 залишаться тільки мріями... “Своїми” очками, переконані українські вболівальники, наші футболісти повинні розжитися й у матчі зі збірною Чорногорії (16 жовтня, Київ, НСК “Олімпійський”, початок — о 21.00, трансляція на телеканалі “Інтер”). Але, на відміну від поєдинку з ніякою Молдовою, перевага “синьо-жовтих” — хіба що домашнє поле. За класом наші “підбиті льотчики” аж ніяк “хоробрих соколів” не переважають. Україна зіграла внічию на полі “самої” Англії? Чорногорці у відборі до Євро-2012 здійснили такий “подвиг” двічі — у гостях (0:0) і вдома (2:2). Тож Україна і Чорногорія — команди приблизно рівні.

Молдавани в Кишиневі грали “тупо” на відбій, практично не думаючи про атакувальні дії. І то наприкінці гри ледве не забили “синьо-жовтим” гол! Чорногорія має у своєму складі кількох футболістів із провідних європейських чемпіонатів, тож цілком здатна зіграти в атаці гостро й небезпечно. Головні зірки “хоробрих соколів” — нападники Мірко Вучініч із “Ювентуса” і Стеван Йоветіч із “Фіорентини”. За Йоветіча англійський “Манчестер Сіті” готовий заплатити 30 мільйонів фунтів (“Фіорентина” наразі не погоджується, просить на п’ять мільйонів більше). При всій повазі до українських “зірок”, не вірю, що якийсь європейський футбольний гранд заплатить за них такі гроші...

Збірна Чорногорії — дуже вперта команда, що завжди бореться до кінця. Саме завдяки цій впертості чорногорці двічі зіграли внічию з англійцями у відборі до Євро-2012. У Лондоні відчайдушно оборонялися, так і не дозволивши Англії забити. У Подгоріці англійці вели в рахунку 2:0, але чорногорці знайшли в собі сили зрівняти рахунок — 2:2. Такої жаги до перемоги збірній України якраз і бракує... Щоправда, чорногорці, як і українці, також можуть несподівано втратити очки там, де начебто не повинні їх втрачати. У тому ж відборі до Євро, де “хоробрі соколи” творили дива з англійцями, вони поступилися набагато слабшим валлійцям.

У матчі з Молдовою далися взнаки тренерські прорахунки тренерського штабу “синьо-жовтих”. Як буде з Чорногорією? Олега Блохіна на тренерській лаві надалі немає (він у лікарні), тож чекати на якісні зміни не варто. Найімовірніше, знову побачимо перестрахування і обережність, які межують з відвертим боягузтвом. А відступати між тим нікуди — Україні треба вигравати... Тішить те, що, за свідченням лікарів збірної, її теперішній лідер Євген Коноплянка до матчу з чорногорцями буде готовий. Натомість точно не зіграє захисник Євген Хачеріді (через перебір жовтих карток), під питанням була участь у грі й оборонця Олександра Кучера.

Відбірний цикл до Мундіалю-2014

Група H

І В Н П М О

Англія 3 2 1 0 11-1 7

Чорногорія 2 1 1 0 8-2 4

Польща 2 1 1 0 4-2 4

УКРАЇНА 2 0 2 0 1-1 2

Молдова 3 0 1 2 0-7 1

Сан-Марино 2 0 0 2 0-11 0

Схожі новини