Передплата 2024 «Добрий господар»

Невтішна кишинівська нічия

Незважаючи на відчутну перевагу впродовж усього виїзного матчу в рамках відбору до чемпіонату світу-2014 проти збірної Молдови, національна збірна України задовольнилася скромною нульовою нічиєю. «Синьо-жовті» загубили важливі два очки там, де губити їх ніяк не можна було. Молдавська ж збірна в матчі з українцями відкрила лік очок у турнірній таблиці нашої групи.

За відсутності Олега Блохіна, який проходить курс реабілітації у лікарні, діями «синьо-жовтих» у Кишиневі керував тренерський штаб на чолі з Андрієм Балем. Порівняно з минулою грою проти збірної Англії у стартовому складі нашої збірної відбулися певні зміни. Травмованого Коноплянку на лівому краю півзахист замінив Гусєв, а місце правого захисника після одноматчевої паузи зайняв Бутко. Ігрові функції травмованого Ракицького в центрі оборони виконував Михалик (востаннє він захищав кольори збірної ще у червні під час Євро-2012).

На вістрі атаки української збірної діяв Зозуля, якому мали активно допомагати Ярмоленко та Гусєв. З перших хвилин молдавська збірна дала зрозуміти, що буде діяти від оборони, проводячи при першій можливості контратаки. У діях же гостей часто бракувало чіткої взаємодії, багато атак мали хаотичний характер.

Наша збірна створила біля воріт Намашка достатньо гольових моментів, але кожного разу українським гравцям бракувало везіння, давався взнаки брак при завершальних ударах чи передачах. Ще у першому таймі після передачі Ротаня пробивав головою Зозуля, але м’яч влучив у штангу. У «молоко» приходилися удари Ярмоленка та Гармаша. Господарі могли відзначитись після удару Гацкана, але і молдаванин пробив над поперечиною.

Після перерви натиск на ворота гостейв зростав з кожною хвилиною, але захисники молдавської збірної самовіддано оборонялись. Та й Намашко впевнено діяв на виходах, раз за разом випереджаючи суперників. Андрій Баль, намагаючись підсилити атакуючу лінію, по черзі випускає на поле Селезньова, а згодом Мілевського та Девіча.

Реальну нагоду змінити нулі на табло мав Михалик, який після подачі кутового з декількох метрів дивом не влучив у ворота. В одному з епізодів м’яч таки побував у сітці воріт молдаван, але арбітр зафіксував напад на воротаря. Не пощастило і Девічу, який не зумів замкнути прострільну передачу партнера, а штрафний удар у виконанні Ротаня зумів парирувати Намашко. В одному з епізодів довелося вступити у гру і П’ятову, який не без труднощів парирував удар Гацкана. А коли йшли компенсовані хвилини, перемогу нашій збірній міг принести капітан команди Тимощук, проте його удар прийшовся у захисника.

Після гри Анатолій Тимощук зауважив, що ця нічия рівносильна поразці, але шансів на вихід з групи у команди не стало менше. А ось післяматчевий коментар Андрія Баля: «Претензій у мене до наших футболістів немає, вони зробили все що могли. Напевно, сьогодні просто не наш день, або просто п’ятниця не щаслива. М’яч ніяк не хотів влітати у ворота. Моментів ми створили досить, а останню крапку поставити було нікому. За самовіддачей, за настроєм, за боротьбою, за всіма канонами гри, ви бачили, збірна України мала перевагу, але футбол — це не боротьба, це не бокс, тут результат треба показувати забитими голами».

В іншому матчі нашої групи збірна Англії вдома розгромила збірну Сан-Марино — 5:0 (Руні, 35, пенальті, 70, Уелбек, 37, 72, Окслейд-Чемберлен, 77). У вівторок, 16 жовтня, зустрічаються: Польща — Англія, Україна — Чорногорія та Сан-Марино -Молдова.

Коментарі для «ВЗ»

Ігор КУЛЬЧИЦЬКИЙ, ветеран «Карпат»

У цій грі наших нападників підвела реалізація гольових моментів. Девіча треба було випускати на поле з перших хвилин. Атакували багато, але бракувало і спортивного щастя. Не було вправних нападників, тому і не могли забити бодай одного гола. Після перерви наша збірна грала краще, але суперник чітко зіграв від оборони.

Богдан ГРЕЩАК, ветеран «Карпат»

Наша збірна у цій грі діяла навалом, намагалася «запхати» м’яч у ворота. Трохи не щастило, бо не забивали ледь не з лінії воріт. Потрібно було й більше завдавати завершальних ударів з-за меж штрафного майданчика. Не виділявся досвідчений Тимощук, важкуватим на полі виглядав Селезньов, у якого хороші гольові якості. На мою думку, Девіча та Мілевського треба було вводити у гру значно раніше.

ан фото — n Як не старалася українська збірна,

але пройти масовану оборону молдован так і не зуміла.

Схожі новини