Передплата 2024 «Добрий господар»

У Мюнхені відкривається конференція з безпеки

  • 06.02.2015, 13:05
  • 599

У Мюнхені (ФРН) у п'ятницю відкривається 51-а міжнародна конференція з питань політики безпеки, центральною темою якої стане конфлікт в Україні.

Про це повідомили організатори заходу, передає Укрінформ.

«51-у Мюнхенську конференцію з питань безпеки у п’ятницю о 15.00 відкриє її голова Вольфганг Ішингер», — зазначається у прес-релізі.

Близько 400 високопосадовців та експертів, у тому числі майже 20 глав держав і урядів і 60 міністрів закордонних справ та оборони, впродовж трьох днів обговорюватимуть у Мюнхені актуальні проблеми світової політики. Головні теми конференції — конфлікт в Україні, боротьба з терористами «Ісламської держави» та близькосхідне врегулювання.

У дискусіях візьмуть участь канцлер ФРН Ангела Меркель, віце-президент США Джо Байден, генсек НАТО Йєнс Столтенберг, голова Європарламенту Мартін Шульц, високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні, глава МЗС РФ Сергій Лавров та інші.

Дискусія на тему «Конфлікт в Україні та європейська безпека» за участю Президента Петра Порошенка відбудеться в суботу, у другій половині дня. За останні роки Мюнхенська конференція, заснована ще 1962 року, вийшла на рівень одного з найбільш представницьких дискусійних «майданчиків» з обговорення актуальних проблем політики безпеки. Захід проходить у готелі «Байєрішер Хоф» у центрі баварської столиці за підвищених заходів безпеки.

Дискусії в рамках конференції транслюватимуться у прямому ефірі на сайті форуму.

Схожі новини