Передплата 2024 «Добра кухня»

Ада Роговцева: "Те, що робили з українцями під час Євромайдану, не можна пробачати"

  • 10.04.2014, 16:45
  • 303

Відома українська актриса театру і кіно, народна артистка СРСР, Герой України Ада Роговцева не просто талановита людина, вона для українців – моральний авторитет.

Устами цієї жінки-легенди, особливо зараз, промовляють людська совість і життєва мудрість. Ця розмова журналіста «ВЗ» з Адою Миколаївною — про Україну і Росію, про людську гідність і злочини проти людства, про життя і смерть, про молитву і віру.

"Те, що робили з українцями під час Євромайдану, не можна пробачати. Ми, актори, — люди такої професії, які весь час терплять насилля над собою: нам дають вчити чужий текст, нас фарбують, гримують, нас муштрують режисери… Але ж більшість людей до такого не звикли. Якщо змушувати людину робити щось проти її волі, це закінчиться конфліктом. Таке людське єство. Такими нас створив Господь, пустивши по нашому хребту гідність. Не хочемо, не будемо — і все!

От мій онук Матвій, найменший, якому ще й трьох рочків немає, уже каже: «Не хочу!». І це вже прояв його людської гідності. Під час революції у нас в домі був постійно увімкнений телевізор. Матвій біля екрана кричав: «Відставка!», «Майдан!», «Слава Україні!», «Банду — геть!»… Він уже й Гімн трохи співає! А «Лента за лентою» — й поготів! З нього усе це вже не виб’єш".

Повну версію інтерв'ю з українською актрисою читайте згодом на сайті "ВЗ".