Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Софія Ротару відмовилась від російського громадянства

  • 02.04.2014, 23:38
  • 2 250

У зв’язку з останніми подіями в Криму перед Софією Ротару постало питання про зміну українського громадянства, адже співачка має нерухомість на півострові. Як повідомив син народної артистки України, Софія Михайлівна громадянства змінювати не бажає. Залишитися українцями прагнуть і рідні знаменитої виконавиці.

Ротару
Ротару

Вільний час співачка любить проводити на власній дачі у кримському селищі Нікіта. Крім того, сім’ї співачки належить готель “Вілла Софія” на набережній Ялти, що свого часу був репетиційною базою ансамблю “Червона рута” і студією Ротару. Про продаж будинків, як і про зміну громадянства артистки, не може бути й мови. Про це заявив син Ротару — Руслан: «Я — українець і не збираюся змінювати своє громадянство. Не відчуваю себе росіянином. Софія Михайлівна, яка вважається молдаванкою з українським громадянством, теж його не змінить. Якщо ситуація в Криму ще більше ускладниться, оформимо вид на проживання».

Руслан Євдокименко також підкреслив, що зараз в Криму плутанина з документами.“Є чіткий механізм видачі російських паспортів, але немає механізму відмови від них. Насправді, існує лише один варіант — виписуватися з Криму”, — сказав син Ротару.