Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові на площі Ринок цьогоріч не буде масового обливання

  • 02.05.2024, 17:45
  • 458

6 травня ніяких масових заходів у центрі Львова не буде

Фото: Львівська міська рада
Фото: Львівська міська рада

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Наступного тижня традиційних обливань на поливаний понеділок, який припадає на 6 травня, у центрі міста не буде. Жодних масових заходів у цей день міська рада не організовуватиме.

Як наголосив керівник адміністрації міського голови Євген Бойко, традиційні обливання раніше не проводили через пандемію коронавірусу, а тепер — через повномасштабне вторгнення росії в Україну.

«Обливаний понеділок — це традиція, яку львів'яни дуже любили. І на рівні міста ми з великим задоволенням її підтримували. Вперше зону для водних ігор та обливання на площі Ринок ми облаштували 10 років тому. В цьому дійстві активну участь брав навіть мер міста.

Але після широкомасштабного вторгнення ми відмовились від цього заходу. Не час для гучних забав та публічних веселощів. Наш народ завжди знав час і місце для суму чи радощів. Цим ми відрізняємося від дикунів з московії. Водяні батли на пл. Ринок обов’язково повернуться. Після перемоги", — каже Євген Бойко.

У мерії додають, що для тих, хто все ж бажає дотримуватись традицій обливаного понеділка, у місті працюють фонтани на пл. Митній і біля Оперного театру. Також мешканці Львова та гості міста можуть зустріти світле свято Воскресіння Христового у «Шевченківському гаю», працівники підготували насичену на події програму.

Нагадаємо, вперше масові обливання на площі Ринок місто організувало у 2014 році. Для цього у центрі міста Лева комунальні служби забезпечували безперебійну подачу води, а для учасників обливання навіть встановлювали роздягальні та зони для сушіння.

Схожі новини