Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Торт із присмаком… калуської солі

Відтепер Калуш має свій фірмовий десерт

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Місто Калуш Івано-Франківської області, яке здавна славилося хімічною промисловістю, має тепер свій запатентований фірмовий торт. Головний інґредієнт калуського торта — солона карамель як символ видобутку солі у цьому регіоні.

Міський голова Калуша Андрій Найда по­відомив, що ідея створення кондитерської візи­тівки виникла у підприємиці Віри Кицман два роки тому. Кондитери розробили кілька варі­антів смаків десерту й провели попередню пу­блічну дегустацію торта. Серед п’яти різновидів десерту комісія обрала торт із солоною кара­меллю.

«Наш торт по-справжньому калуський, адже одним із інґредієнтів є солона карамель, що символізує нашу історію видобутку солі, — каже мер Калуша. — Рецепт торта — цілковита таєм­ниця. Підприємиця зробила все згідно з норма­ми законодавства, зокрема запатентувала ви­ріб».

Схожі новини