Передплата 2024 ВЗ

Вартість поїздок інклюзивним таксі уже компенсують

Не більш ніж 800 гривень на місяць

Львів став другим містом в Україні, де працює інклюзивне таксі. Фото з відкритих джерел
Львів став другим містом в Україні, де працює інклюзивне таксі. Фото з відкритих джерел

У місті запрацював механізм компенсації вартості поїздок спеціальним таксі для людей, що користуються візочками. Якщо місячна вартість їхнього пересування на таксі не перевищує 800 гривень (орієнтовно три-чотири поїздки містом), то можна подавати заяву у ЦНАП — на компенсацію коштів з міського бюджету.

Нагадаємо, з лютого у міс­ті запустили проєкт для за­хисників-ветеранів — поїздки спеціально обладнаними так­сі. Раніше такий сервіс запра­цював у Києві. Обслуговує цю послугу у Львові служба таксі Uklon. Авто класу «Інклюзивний» оснащені гідравлічним або ме­ханічним підіймачем, рампою, спеціальними пасками безпе­ки й кріпленнями для фіксації ві­зочка. Щоб викликати адапто­вану автівку, у застосунку Uklon необхідно вибрати відповідний клас.

«Зараз львів'яни мають мож­ливість формувати чеки авто­матично, в додатку, і тоді звер­татись із заявою до ЦНАП чи відділу соціального захисту та отримати відшкодування, — роз­повіла „ВЗ“ директорка де­партаменту гуманітарної політики ЛМР Валентина Бар­тошик. — Якщо людина скорис­талася таксі на більшу суму — їй буде відшкодовано не більш ніж 800 гривень, якщо скорис­талась послугами таксі на мен­шу суму — відшкодовано буде ту суму, на яку було надано по­слугу. Термін відшкодування — 60 днів. Мешканці, які користу­валися послугою з 12 лютого, до 12 квітня мають можливість отримати компенсацію за по­їздки інклюзивним таксі».

Хто може отримати компен­сацію? Чиновниця пояснила, що це люди з обмеженими фі­зичними можливостями (по­рушеннями опорно-рухового апарату), які користуються ві­зочками і живуть зараз у Львів­ській ОТГ.

Схожі новини