Передплата 2024 ВЗ

Німеччина хоче створити міжнародний приватний фонд для відбудови України

  • 11.04.2024, 14:45
  • 288

Німеччина просуває серед партнерів у Євросоюзі створення нового інвестиційного фонду для підтримки інвестицій приватного бізнесу в Україну, щоб допомогти вирішити проблему величезних витрат на післявоєнну відбудову

Зруйнована Харківщина. Фото ОВА
Зруйнована Харківщина. Фото ОВА

Відомо, що фонд є одним із 15 пріоритетів, які затвердив уряд Німеччини для заохочення приватних інвестицій у повоєнну відбудову України у межах підготовки до міжнародної конференції донорів, що відбудеться у Берліні.

«Державних грошей буде недостатньо, нам також знадобляться приватні інвестори», — заявила міністр розвитку Німеччини Свенья Шульце.

За прогнозами Світового банку, Україні знадобиться приблизно 486 млрд доларів, щоб компенсувати збитки, завдані війною з рф.

За словами Шульце, заохочення інвестицій з боку бізнесу в Україну є одним із пріоритетів Конференції з відновлення України 2024 року, яка відбудеться у Німеччині 11 червня.

Фонд, який пропонує Німеччина, надаватиме капітал від державних донорів для зниження ризиків і підтримки «великомасштабних приватних інвестиційних проєктів у таких основних секторах, як енергетика та інфраструктура».

Схожі новини