Передплата 2024 «Добрий господар»

Поляки продовжують блокувати кордон із Україною: деталі

  • 03.04.2024, 17:45
  • 350

Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок у напрямку пунктів пропуску «Долгобичув — Угринів», «Дорогуськ — Ягодин» та «Гребенне — Рава-Руська»

Фото прикордонників
Фото прикордонників

Станом на 3 квітня польські фермери продовжують обмежувати рух вантажівок у трьох пунктах пропуску на кордоні: у напрямку ПП «Угринів-Долгобичув», «Ягодин-Дорогуськ» та «Рава-Руська-Хребенне».

Там на перетин кордону очікують приблизно 400 вантажівок.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

«У чергах десь 400 вантажівок на цих трьох напрямках. На «Угриневі» черги не було, а більшість із черги — на напрямку «Ягодин». Також є черги на раніше розблокованих напрямках. Особливо — це напрямок пункту пропуску «Краківець», де 700 вантажних транспортних засобів і 400 вантажівок в черзі напроти пункту пропуску «Шегині», — розповів Демченко.

Щодо пункту пропуску «Угринів-Долгобичув», де 2 квітня поляки відновили блокування, то, згідно із даними польської сторони, фермери планують пропускати у бік України десь по три вантажівки раз на шість годин, які прямують із Польщі в Україну. У бік Польщі з України вони будуть пропускати по одній вантажівці на добу.

«Суттєво зменшився вантажопотік на цьому напрямку, якщо аналізувати вчорашній день (2 квітня, — ред.). Загалом тут перетнули кордон приблизно 30 вантажних транспортних засобів в обох напрямках. До цього перетин кордону коливався десь на рівні 200 вантажних транспортних засобів», — пояснив речник ДПСУ.

Також відомо, що польські страйкарі не пропускають вантажівки, які прямують у Польщу, у пунктах пропуску «Ягодин-Дорогуськ» та «Рава-Руська-Хребенне». Тим часом у бік України пропускають по кілька вантажівок на годину.

Схожі новини