Передплата 2024 «Добра кухня»

NASA створить єдиний стандарт часу для Місяця, — ЗМІ

  • 03.04.2024, 22:00
  • 561

Білий дім доручив NASA встановити єдиний стандарт часу для Місяця та інших небесних тіл в умовах «місячних перегонів» між державами та приватними компаніями. Координований місячний час (LTC) мають розробити до кінця 2026 року

Фото ілюстративне із сайту Reuters
Фото ілюстративне із сайту Reuters

Відповідне розпорядження оголосив глава Управління наукової та технологічної політики Білого дому.

Різна гравітаційна сила та інші фактори на Місяці та інших небесних тілах змінюють плин часу і його сприймання відносно часу на Землі. Відтак уніфікований час LTC убезпечить передачу даних між космічними кораблями та синхронізацію звʼязку між Землею, місячними супутниками, базами та астронавтами.

Космічні апарати й супутники потребують надзвичайної точності для своїх місій.

Для людини на Місяці земний годинник втрачатиме приблизно 58,7 мікросекунди на земний день і матиме інші періодичні варіації, які ще більше відхилятимуть місячний час від земного. Також розбіжності у часі також можуть призвести до помилок у картографуванні та визначенні позицій на Місяці або навколо нього.

Зважаючи на те, що комерційна діяльність поширюється на Місяць, уніфікований стандарт часу необхідний для координації операцій, забезпечення надійності транзакцій і управління логістикою місячної торгівлі.

Ймовірно, що для цього на поверхні Місяця треба розмістити атомні годинники.

Схожі новини