Передплата 2024 «Добра кухня»

Польща знову підіймала військову авіацію під час обстрілу

  • 31.03.2024, 09:30
  • 459

У Польщі вночі 31 березня підіймали в повітря винищувачі для забезпечення безпеки повітряного простору країни у зв’язку з ракетною атакою росії в Україні

Фото: NV
Фото: NV

Про це повідомляє у мережі X Оперативне командування ЗС Польщі.

«Увага, у повітряному просторі Польщі чергують літаки, що може призвести до підвищеного рівня шуму, особливо в південно-східній частині країни. Сьогодні вночі спостерігається інтенсивна діяльність дальньої авіації російської федерації, пов’язана із завданням ракетних ударів по об'єктах, розташованих на території України. Розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі, й Оперативне командування постійно моніторить ситуацію», — йдеться в повідомленні.

Згодом Оперативне командування поінформувало, що через зниження рівня загрози операції авіації в повітряному просторі Польщі припинені, а розгорнуті сили та засоби повернулися до стандартної оперативної діяльності.

У командуванні зазначили, що, попри період свят, це була чергова ніч підвищеної готовності польських систем та інтенсивної служби польських військових, які постійно стежать за ситуацією в Україні та залишаються в постійній готовності забезпечити безпеку повітряного простору Польщі.

Схожі новини