Передплата 2024 ВЗ

«Організовано здавали кров, потім гуртом йшли на мистецькі виставки»

У Львівській області стартувала соціальна акція «Наповнення». Її мета — зібрати кров для поранених захисників та людей, які борються з важкими недугами

Фото Департамену з питань культури, національностей та релігій ЛОВА
Фото Департамену з питань культури, національностей та релігій ЛОВА

З 14 березня у Львівській області стартувала соціальна акція «Наповнення», яка має на меті допомогти зібрати кров для поранених захисників та людей, які борються з важкими недугами, а також популяризувати культуру донорства та мистецькі заклади області для дорослих і дітей.

Суть акції - до 14 квітня кожен донор, який здасть кров у Львівському обласному центрі служби крові, або у Міському банку крові зможе отримати безкоштовний сертифікат на візит до будь-якого з музеїв області чи квиток до театру. Такі квитки донорам крові дарують у Львові не перший рік.

«Акція має важливу суспільну місію, — сказала на брифінгу співорганізаторка соціальної акції Юлія Хомчак. — Організовуємо її у День добровольця, у день вдячності людям, які з власної доброї волі боронять нас і дають нам можливість робити своє. Ця акція теж про вдячність».

У заклади культури приходили групами з підприємства

У коментарі для «ВЗ» директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА Ірина Гаврилюк повідомила, що квитки даруватимуть понад 40 закладів Львова та області. «Лише обласних закладів є 21. Серед нових, які долучився до акції - фабрика повидла, артгалерея „Шум“, галерея „Меркурій“, „Я галерея“… Торік в обласному центрі крові донорами стали тисячу осіб, усі отримали квитки, але не всі ними скористалися, — каже, — Хтось казав, що не візьме квиток, бо сам може собі купити. Це зазвичай заможні люди. Але більшість донорів відвідали заклади культури. Приходили цілими групами з підприємства. Організовано приходили здавати кров, потім так само гуртом йшли на мистецькі вставки».

Схожі новини