Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Хто очолить Палац мистецтв?

Гендиректор комунального закладу Юрій Візняк написав заяву на звільнення за власним бажанням, бо завершився його п’ятирічний контракт

Фото То є Львів
Фото То є Львів

Генеральний директор Львівського палацу мистецтв Юрій Візняк полишає свою посаду. Про це стало відомо з допису на ФБ-сторінці установи. 29 січня там відбулися загальні збори трудового колективу. Зокрема, розглядали питання завершення контракту гендиректора, 58-річного Юрія Візняка, який подав заяву на звільнення за власним бажанням.

Колеги провели екскерівника оплесками і висловили вдячність за майже п’ять спільно прожитих років (Юрій Візняк очолив заклад 12 березня 2019 року, перемігши у відкритому конкурсі). Також під час зборів провели таємне голосування, аби визначити кандидатуру з-поміж заступників, яку колектив може рекомендувати Управлінню майном спільної власності Львівської облради для призначення виконувачем обов’язків директора Львівського палацу мистецтв до проведення конкурсу. Переможцем голосування став заступник гендиректора Олександр Лабецький. Рішення та протокол зборів надіслані до департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА та управління майном Львівської облради.

Хто тепер очолить Палац мистецтв?

З поінформованих джерел «ВЗ» стало відомо, що Юрій Візняк написав заяву на звільнення за власним бажанням, датувавши її 5 лютого, тим днем, коли в нього закінчується контракт. Відповідно, ще працюватиме до кінця цього тижня. Також, за твердженням джерел, на цю посаду є багато охочих. Зокрема, той же заступник гендиректора Олександр Лабецький, депутат Львівської обласної ради Захар Миляник (фракція ПП «Голос») та інші.

Чому Юрій Візняк не захотів продовжити роботу на посаді гендиректора палацу, не збирається брати участь у конкурсі? Цього наразі у нього зʼясувати не вдалося — не піднімав слухавки. Люди з його оточення розповіли, що декілька днів тому він спокійно висловлювався про своє звільнення і ніяк не окреслював його причин. Відомо, що Візняка критикували за невтішну ситуацію з кінотеатром «Львів» (комунальний заклад ЛОР). Обласна рада хотіла створити там мультикультурний хаб, але ніяк не вдавалося виселити звідти недобросовісних орендарів — заклади ресторанного бізнесу.

Юрій Візняк був депутатом Львівської обласної ради VII скликання (2015−2020 рр.). Зайшов у ЛОР першим номером у списку ПП «Радикальна партія Олега Ляшка» (тоді був завідувачем кафедри Львівського університету бізнесу та права). Однак у 2019 році вийшов із цієї фракції, добувши депутатську каденцію 2020 року. У різні роки займав низку керівних посад — у 2016 р. був в. о. директора КП «Телекомпанія «Львів ТБ». У 2006 — 2012 рр. очолював Мостиську та Городоцьку РДА, а у 2012 році його призначили директором Державного комунального підприємства Львівської облради «Львівторф».

Схожі новини