Передплата 2024 «Добра кухня»

Військкоми незаконно збагатилися на понад 255 мільйонів гривень: НАЗК

  • 23.10.2023, 18:20
  • 465

Національне агентство з питань запобігання корупції за пів року перевірок у військкомів виявило необґрунтовані активи на понад 255 мільйонів гривень

Фото: НАЗК
Фото: НАЗК

Про це повідомили в пресслужбі НАЗК.

Слідчі встановили, що найпоширенішою корупційною практикою для військкомів були хабарі за відстрочку від мобілізації й підробку рішення ВЛК про непридатність військовозобов'язаних до служби.

Зокрема, слідчі встановили факти незаконного збагачення ексочільника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова. За даними НАЗК, він отримав 188 млн гривень незаконних доходів.

Його заступник Денис Галушко незаконно отримав 14 млн гривень. Слідчі дізналися, що дружина, мати, теща та син Галушка стали власниками коштовного автопарку та нерухомості, не маючи на це доходів із законних джерел.

Також слідчі закидають збагачення на 47 млн гривень начальнику Малиновського районного ТЦК Одеси Вячеславу Кушнерову. У власності його дружини, матері, тещі та сина слідчі виявили нерухомість та автопарк.

Крім того, керівник Дніпропетровського обласного ТЦК Анатолій Пікало незаконно збагатився на 8,5 млн гривень. Його батько та дружина впродовж останніх років незаконно набули рухомого та нерухомого майна.

У хабарництві підозрюють і заступника начальника Полтавського обласного військкомату, ім'я якого НАЗК не розголошує. Він збагатився на 1,8 млн гривень, кажуть в агентстві.

Вартість активів начальника Самбірського районного ТЦК Львівської області перевищує його доходи на 4,4 млн гривень, які слідчі вимагають стягнути на користь держави.

Схожі новини