Передплата 2024 «Добрий господар»

Азербайджан може напасти на Вірменію, — США

  • 14.10.2023, 09:30
  • 483

Упродовж найближчих кількох тижнів Азербайджан може вторгнутися до Вірменії

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Минулого тижня Держсекретар США Ентоні Блінкен попередив невелику групу законодавців, що його відомство припускає можливість того, що Азербайджан незабаром може вдертися до Вірменії. Це вказує на глибину стурбованості адміністрації операціями Азербайджану проти сепаратистського регіону на заході країни та можливістю поширення конфлікту.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв раніше закликав Вірменію відкрити «коридор» уздовж свого південного кордону, який з'єднає материковий Азербайджан з ексклавом, який межує з Туреччиною та Іраном. Алієв пригрозив вирішити питання «силою».

Під час спілкування із законодавцями Блінкен відповідав на запитання про потенційні кроки США у відповідь на вересневе вторгнення Азербайджану до Нагірного Карабаху.

«Блінкен відповів, що держдеп вивчає варіанти притягнення Азербайджану до відповідальності й не має наміру поновлювати дію давнього винятку, який дозволяв США надавати Баку військову допомогу. Він додав, що держдеп вбачає вірогідність вторгнення Азербайджану до південної Вірменії у найближчі тижні», — зауважують журналісти.

Водночас Блінкен висловив упевненість у чинних дипломатичних перемовинах між Вірменією та Азербайджаном.

Схожі новини