Передплата 2024 «Добрий господар»

На Тернопільщині відкрили пам’ятну дошку загиблому герою України Роману Гаху

  • 02.09.2023, 11:20
  • 803

У рідному селі Баворів Тернопільської області загиблому Герою-прикордоннику відкрили Пам’ятну дошку

Фото: ДПСУ
Фото: ДПСУ

Так розпочали День знань у школі, в якій навчався офіцер. До заходу долучилися рідні та близькі, побратими, вчителі та учні навчального закладу.

«Полковник зробив подвиг і під час бою вміло керував підрозділом, показав всі свої найкращі офіцерські якості, показав свою людяність, свою сміливість», — пригадує підполковник Олександр Чорненко.

Відкрили Пам’ятну дошку дружина Героя прикордонника Ірина та сини.

«Пам'ятаймо, якою ціною дістається, виборюється воля нашої України. Пам’ятаймо та шануймо всіх наших Героїв. Герої не вмирають! Слава Україні! Також хочу від сім'ї передати школі для подальшого формування музею подарунок. Це прапор Державної прикордонної служби та його підпис, щоб всі знали, що тут навчався такий учень», — звернулася до присутніх Ірина Гах.

Відтепер у класі історії, де навчався прикордонник, буде меморіальний куток з речами захисника України. Після урочистостей рідні та побратими загиблого офіцера відвідали його могилу.

Полковник Роман Гах з 2014 року захищав кордон на Луганщині. Проходив службу на посаді заступника начальника Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса.

З початку повномасштабного вторгнення служив у зведеній групі прикордонної комендатури швидкого реагування, яка разом з підрозділами Збройних Сил України одна з перших вступала в бій та стримувала просування сил ворога.

6 березня 2022 року під час бойового зіткнення з піхотою противника поблизу села Житлівка Луганської області, в ході мінометного обстрілу, Роман Гах отримав осколкові поранення несумісні з життям.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України полковнику Роману Гаху посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням відзнаки «Золота Зірка» та орденом Богдана Хмельницького III ступеню.

Вічна пам’ять Герою України! Герої не вмирають!

Схожі новини