Передплата 2024 ВЗ

Аудит компанії IC Construction підтвердив прозорість її діяльності

  • 13.07.2023, 12:53
  • 563

Українська девелоперська компанія IC Construction, яка є партнером вітчизняних та європейських благодійних фондів, отримала аудиторський висновок та аудиторський Звіт про фактичні результати використання прибутків для допомоги військовим організаціям, гуманітарні цілі та для підтримки Збройних Сил України.

Аудит підтвердив, що згідно із фінансовою та податковою звітністю, компанія IC Construction у 2022 році отримала на рахунок 41 млн 713 тис. гривень, які використовувались для виконання замовлень гуманітарних фондів з України та країн Європи, серед яких — найбільший благодійний фонд Естонії Slava Ukraini та український фонд «Все для перемоги».

Наприкінці 2022 року на рахунках підприємства знаходились кошти на проектну та операційну діяльність в розмірі 9 млн 317 тис. гривень, у податковій та фінансовій звітності зазначені як чистий прибуток — відповідно до законодавства.

У першій половині 2023 року з рахунку IC Construction було спрямовано 8 248 503,40 грн. на підтримку Збройних Сил України, придбання 18 тепловізійних прицілів та 110 глушників для ГУР та на придбання шести дронів для ССО. Для військових підрозділів було придбано зарядні станції, тепловізори, інше обладнання та амуніцію. Це підтверджено первинними документами щодо надходження та оплати матеріальних цінностей.

Директор компанії IC Construction Роман Панасюк прокоментував результати аудиту: «Ми отримали офіційне підтвердження, що фінансово-господарська діяльність підприємства у звітній період велася без порушень, а податкова та фінансова звітність оформлені вірно.

Аудиторський висновок та звіт про витрати на гуманітарні проекти — наша юридична відповідь всім тим, хто прагматично та цілеспрямовано чи емоційно ненавмисно публічно звинувачував IC Construction і наших партнерів у якихось вигаданих зловживаннях.

Ми документально довели, що компанія сумлінно виконує важливі завдання, допомагаючи українським та міжнародним гуманітарним фондам. За власної ініціативи передали висновки аудиту українським правоохоронцям в рамках досудового провадження".