Передплата 2024 ВЗ

Екоактивістка Грета Тунберг приїхала у Київ та зустрілася з Зеленським

  • 30.06.2023, 10:05
  • 629

Шведська екоактивістка Грета Тунберг прибула в Україну у складі Міжнародної робочої групи щодо екологічних наслідків війни, члени якої зустрілися з президентом Володимиром Зеленським

Фото: ОП
Фото: ОП

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Грета Тунберг подякувала за запрошення й наголосила, що залучатиме представників екологічних громадських організацій до діалогу стосовно основних завдань Міжнародної робочої групи та привернення уваги до екологічних наслідків війни.

Володимир Зеленський зазначив, що Міжнародна робоча група має опрацьовувати широке коло питань, пов’язаних із впливом російської агресії на екологічну систему України.

Він звернув увагу співрозмовників на катастрофічні наслідки підриву греблі Каховської гідроелектростанції, в результаті якого загинули багато людей в окупованих населених пунктах, де росіяни взагалі не здійснювали евакуацію із затоплених територій. Крім того, російський злочин завдав значної шкоди аграрній сфері та біорізноманіттю регіону.

«Важливо запропонувати комплекс конкретних заходів, як можна допомогти українцям із тимчасово окупованих населених пунктів. Це наші люди, які мають одержати необхідну підтримку в такий важкий момент», — висловився Зеленський.

Очільник держави також відзначив важливість ініціатив представників групи щодо екологічних злочинів росії й акцентував, що агресор має понести справедливу відповідальність за злочин екоциду.

Схожі новини