Передплата 2024 «Добрий господар»

Командири рф використовують нові методи покарання своїх солдат — британська розвідка

  • 30.04.2023, 13:45
  • 691

Командири російської армії почали карати підлеглих ув’язненням в імпровізованих в’язницях за найменші порушення — зокрема, порушення дисципліни та пияцтво

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

«Останніми місяцями російські командири, ймовірно, почали карати за порушення дисципліни, затримуючи порушників у „зінданах“, які являють собою імпровізовані камери, що складаються з дірок у землі, закритих металевою решіткою», — йдеться у повідомленні.

За даними британської розвідки, нещодавно з’явилися повідомлення від солдатів рф, що їх примусово помістили до таких імпровізованих в’язниць. Так карали за пияцтвом і спроби розірвати свої контракти про військову службу.

«У перші місяці війни багато російських воєначальників відносно легко дотримувалися дисципліни, дозволяючи тим, хто відмовлявся служити, спокійно повернутися додому. З осені 2022 року з’явилося кілька все більш драконівських ініціатив щодо покращення дисципліни у військах, особливо після того, як у січні 2023 року командування операцією прийняв начальник Генштабу Валерій Герасимов», — зазначається в дописі.

Схожі новини