Передплата 2024 ВЗ

У Львові запрацювала інтерактивна «карта світла»

Фіолетові точки на мапі - заклади з генераторами та укриттями, сині - лише з генератором

Маркетингова компанія розробила інтерактивну мапу закладів Львова, де завжди є світло (працює генератор чи інші джерела електроживлення), де можна зарядити телефони чи працювати з ноутбуком.

Вперше таку картку запровадили у Києві. Інтерактивна карта важлива для львів'ян, які працюють дистанційно і повинні завжди бути на зв‘язку.

Карту розробили з ініціативи маркетингової компанії, управління туризму Львівської міської ради та департаменту економічного розвитку.

На карті позначено 142 заклади, які завжди зі світлом.

Про це повідомив на брифінгу перший заступник мера Львова Андрій Москаленко.

«Ворог намагається нас залякати, заморозити на зиму, — каже чиновник. — Натомість люди все більше об'єднуються і знаходять варіанти, як у складних умовах жити. На інтерактивній карті світла позначено місця, де є генератор, де можна зарядити телефон, де працює пічне опалення. Це хороший приклад самоорганізації».

Розробник онлайн-мапи Роман Тимоцко додав: «Карту світла створили ще тиждень тому, коли зрозуміли, що багато львів'ян потребують місць, куди можна піти попрацювати чи просто погрітися — якщо вдома чи в офісі немає світла. Позначили спершу на карті 10−20 точок, які знали чи спитали у знайомих підприємців. Зараз понад 140 таких точок, і їхня кількість буде лише збільшуватися. Карта проста у використанні. Достатньо у пошуку написати Strum map. Заклади на карті позначені двома кольорами: фіолетовим, де є і генератор, і укриття, синім, де є лише генератор».

На карті можна зробити налаштування-фільтри. Наприклад, обрати для розгляду заклади лише з генератором, але без укриття, чи заклади, де опалюють дровами (там є тепла їжа, напої, проте немає струму). На мапі позначено аптеки, супермаркети, готелі. Список закладів зі світлом постійно оновлюється. Невдовзі на дверях закладів, де є світло будуть розміщені наліпки з написом «Тут є світло».

«Це жива карта, яка змінюється щогодини, — наголошує розробник карти Роман. — Наша команда постійно перевіряє електронну скриньку, Гугл-форму і додає нові заклади зі світлом. Бо все більше підприємців купують генератори. Також забираємо з карти заклад, якщо щось пішло не так і вже немає там генератора».

Схожі новини