Передплата 2024 «Добра кухня»

Новий закон про фейки у Туреччині: першим звинуватили лідера опозиції

  • 04.11.2022, 19:30
  • 867

Головне управління безпеки Туреччини подало позов проти лідера опозиції після того, як він звинуватив уряд у поширенні наркотиків у країні

У Туреччині ухвалили новий закон про так звані фейки. Фото із мережі
У Туреччині ухвалили новий закон про так звані фейки. Фото із мережі

Про це повідомив сайт новин Turkish minute.

Кемаль Киличдароглу, лідер основної опозиційної Республіканської народної партії, звинуватив керівну Партію справедливості та розвитку, зокрема, міністра внутрішніх справ Сулеймана Сойлу, у причетності до сприяння відмивання грошей та торгівлі наркотиками в Туреччині.

Лідер опозиції заявив, що уряд використовує «чорні гроші», які надходять до Туреччини від наркоторгівлі для покриття дефіциту поточного рахунку країни.

Через заяви Киличдароглу, які він поширив у Твіттері 31 жовтня, Головне командування жандармерії та міністр Сойлу заявили, що розпочнуть проти нього кримінальну справу.

За словами Арти Герчека, скарга EGM стала першою, яку проти політика подали на підставі статті 29 нещодавно ухваленого у Туреччині закону про «дезінформацію», який передбачає кримінальну відповідальність за поширення «неправдивої або вводить в оману інформації» та передбачає ув’язнення на термін від одного до трьох років.

Закон, схвалений парламентом і потім підписаний президентом Реджепом Таїпом Ердоганом минулого місяця, спричинив критику з боку правозахисних груп та опозиції через звинувачення в тому, що він призведе до подальшого обмеження свободи слова в Туреччині.

Схожі новини