Передплата 2024 «Добрий господар»

Під Офісом президента мітингували представники ЛГБТ-спільноти

  • 05.06.2021, 17:35
  • 710

У Києві біля будівлі Офісу президента відбулася акція представників спільноти ЛГБТ+ з вимогою ухвалити законопроєкт, який посилює боротьбу з дискримінацією в Україні

Про це повідомляє Укрінформ.

В акції взяли участь кілька сотень людей.

Учасники вимагали ухвалення законопроєкту № 5488 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо боротьби з проявами дискримінації».

Крім цього, під ОП вимагали від поліції повноцінного розслідування злочинів, скоєних проти представників ЛГБТ, та проявів дискримінації за будь-якою ознакою. Зокрема, учасники вимагали негайного розслідування нападів на людей нетрадиційної орієнтації та учасниць феміністичних подій, активісток та членів відповідних організацій.

За словами організаторів акції, поліція кваліфікує такого роду атаки та погрози як «хуліганство», адже наразі в законодавстві України немає дієвих важелів впливу на угруповання, які дискримінують представників ЛГБТ.

Саме тому, на їхню думку, законопроєкт № 5488 має бути ухвалений якнайшвидше.

Читайте також: «Різні.Рівні»: українські зірки заспівали Маніфест Толерантності

Паралельно під будівлею ОП відбулася акція противників законопроєкту. У ній взяли участь кілька десятків осіб. Захід посилено охороняли представники поліції та Нацгвардії.

Нагадаємо, законопроєкт № 5488 було зареєстровано у Верховній Раді 13 травня. Ініціатор — прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Наразі документ перебуває на розгляді у профільному комітеті.

Схожі новини