Передплата 2024 ВЗ

Ізраїль: у 10 містах вакцинували від коронавірусу всіх людей із групи ризику

  • 15.02.2021, 12:50
  • 573

У всьому, що стосується вакцинації, Ізраїль продовжує бити світові рекорди, вже з'явилися цілі міста, де всі жителі з групи ризику зробили щеплення

З початку кампанії масової вакцинації в Ізраїлі десять міст зуміли домогтися, що всі жителі старше 60 років зробили щеплення. Серед них — Кирьят-Шмона і Зіхрон Яаков. Там місцева влада діяла шляхом переконання та домоглась довіри від жителів: «Без цього нічого не вийде», пишуть Деталі.

У цих містах теж зіткнулися з «відмовниками», але знайшли спосіб їх переконати.

Кирьят-Шмона претендує на титул «Нової Зеландії Близького Сходу», очоливши список 10 ізраїльських міст, де вже щеплено все населення з групи ризику у віці 60 років і старше. Як сказав мер Авіхаїлів Штерн, «тепер завдання в тому, щоб максимально швидко вакцинувати інших жителів».

Професор Міхаль Гринштейн-Вайс з Вашингтонського університету, фахівець з економічної поведінки, виявила в ході дослідження в Ізраїлі кілька причин відмови від вакцинації в проблемних секторах ізраїльського суспільства — ультраортодоксів та арабів.

Одні відверто недооцінюють небезпеку коронавірусу, інші — не вірять ні уряду, ні фармацевтичним компаніям. Тому вся надія на те, що ультраортодокси повірять своїм рабинам, а араби — своїм лікарям.

Схожі новини