Передплата 2024 «Добрий господар»

Путін підтримав Сталіна в рішенні розділити Польщу в 1939 році

  • 19.12.2019, 19:13
  • 1 237

Президент Росії Володимир Путін виправдовує введення радянських військ до Польщі в 1939 році тим, що польский уряд нібито не контролював свою армію.

Про це він заявив на прес-конференції 19 грудня, повідомляє Українська правда.

«Радянські війська зайшли в Польщу відповідно до цих протоколів … Звертаю вашу увагу на цю обставину, війська-то зайшли, але зайшли після того, як польський уряд втратив контроль за своїми збройними силами і за тим, що відбувається на території Польщі і саме знаходилося десь уже в районі польсько-румунського кордону. Ні з ким би було навіть розмовляти на цю тему «, — заявив лідер країни-агресора.

Нагадаємо, 23 серпня 1939 гітлерівська Німеччина і Радянський Союз уклали договір про ненапад. До договору додавався секретний протокол про розмежування інтересів підписантів в Східній Європі. Зокрема, Гітлер і Сталін домовилися про розподіл Польщі.

1 вересня 1939 війська гітлерівської Німеччини вторглися на територію Польщі з заходу, а 17 вересня 1939 року в Польщу увійшли зі сходу радянські війська. Битися на два фронти країна не могла. Її розділ вермахт і частини Червоної Армії відсвяткували спільним парадом в Бресті.

Схожі новини