Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Найкращому мисливцеві за писанками – золоте яйце

  • 08.04.2013, 00:46
  • 685

Аби Великдень був ще яскравішим, цьогоріч організатори III Фестивалю писанок запровадили нову для львів’ян і традиційну для Європи великодню акцію «Полювання на писанки». Розшукувати півметрові писанки, сховані у культурних, освітніх, релігійних та громадських закладах міста, можна буде до 4 травня. Щасливець, який «вполює» найбільше писанок, отримає подарунок: ювелірну прикрасу – кулон у формі яйця. Це 12 грамів золота, розписаного ювелірними емалями.

Акція стартувала у суботу, 6 квітня. Напередодні писанки, які роз­шу­куватимуть,?пока­зали жур­­налістам.?П’ятнадцять пів­­­­мет­рових арт-об’єктів красувались у Віденській ка­в’ярні, кожен на окремому постаменті, вражаючи своїм різ­нобарв’ям, креативністю, де­­ко­ром. Виготовили їх із спресованого пінопласту, який вкрили гіпсом і відшліфували.

Тетяна Омельченко додає завершальних штрихів своєму арт-об’єкту.

«Моя писанка стилізована під логотип одного з кінотеатрів — чотири кольори, плавна лінія, хвилястість. Аби писанки блищали, покриваю їх лаком», — розповідає художниця Тетяна Омельченко. Текстильні писанки, які не поступалися пінопластовим, створили викладачі і діти з Дитячої школи народних мистецтв. «Свої дві писанки декорували міні-гобеленом, застосували техніку валяння», — каже заступник директора з методичної роботи Дитячої школи народних мистецтв Лілея Квасниця. А писанка, від якої віяло теплом і весною, — біло-зелено-помаранчева — насправді виявилася… картиною. Цей арт-об’єкт авторства художниці Іванки Войтович. «Одну зі своїх останніх і найулюбленіших картин «Дегустація світла» я перенесла на круглу форму, — ділиться художниця. — Добре, що організатори дозволили відійти від традиційних писанок».

«Маємо понад п’ятдесят авторських писанок. Люди, які віднайдуть їх, повинні будуть відправити sms з кодом, який буде на писанці, на певний номер. Частина коштів з цих платних sms, з продажу писанок на звичному та інтернет-аукціонах, передадуть на придбання обладнання для киснево-синглетної терапії для Міської дитячої клінічної лікарні», — розповів директор Фестивалю писанок Андрій Сидор.

У суботу, 6 квітня, полювання на писанки стартувало в одному з торгово-розважальних комплексів міста. Там сховали дев’ять півмет­рових арт-об’єктів. Діти, які взяли участь в акції, кинулися їх шукати, адже мали лише півгодини. Шукати писанки було неважко, адже вони стояли на постаментах. Діти швиденько набирали код, вказаний на постаменті, і відправляли sms за 3 грн. Найбільше повідомлень відправив дев’ятирічний Артур Чупринський. Переможцеві, який прийшов з мамою і татом, вручили подарунок від торгового комплексу.

Знайти писанку можна у кав’ярнях, школах, храмах міста (схема — на сайті www.easter.lviv.ua). Фінальний розіграш головного призу — золотого яйця-кулона — 5 травня, на Великдень, на площі Ринок.

Схожі новини