Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ПР: “Переговори ще не в глухому куті."

  • 20.02.2013, 18:00
  • 435

Переговорний процес щодо розблокування роботи парламенту зірвався, тому що опозиціонери письмово не надали проект змін до закону "Про регламент Верховної Ради".

Про це журналістам заявив глава Комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності ВРУ Володимир Макеєнко.

При цьому він констатував, що у депутатів ще є час на проведення перемовин стосовно розблокування парламенту.

“Переговори ще не в глухому куті. Глухий кут настане 5 березня для мажоритарників. Уявляєте, яка б це була робота! А також для депутатів, що обиралися за партійними списками. 5 числа депутатам треба буде задуматися”, — сказав Володимир Макеєнко.

Водночас лідер фракції УДАР Віталій Кличко вважає, що провладні депутати не зацікавлені у вирішенні питання щодо забезпечення персонального голосування й у розблокуванні президії парламенту.

Він зауважив, що ще вчора ввечері провладні фракції готові були домовлятися, а сьогодні вони вже відмовляються від своїх слів.

Кличко наголосив, що фракція УДАР блокує президію парламенту 15 днів і робитиме це, доки парламент не почне працювати законно.

А лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк зазначив, що вчора о 19 годині їхні фракції передали спікерові парламенту узгоджений текст закону про зміни до регламенту Верховної Ради.

"А сьогодні вранці Партія регіонів почала нам пропонувати абсолютно неадекватні рішення щодо зміни цього закону. Вони зрозуміли, що закон такий, що дійсно примушує ходити на роботу і голосувати особисто", — сказав Арсеній Яценюк.

Відтак лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок зазначив, що опозиція буде вимагати від президента розпуску парламенту в разі, якщо роботу цього законодавчого органу буде заблоковано протягом 30 днів.

“Якщо протягом ще 10 днів Верховна Рада буде заблокована, то ми будемо йти до президента і вимагатимемо розпуску парламенту”, — сказав він.

Джерело: ТВі

Схожі новини