Передплата 2024 «Добрий господар»

Собчак готова знятися з виборів президента РФ задля єдності опозиції

  • 17.12.2017, 09:56
  • 1 224

Журналістка Ксенія Собчак, яка раніше оголосила про намір брати участь у виборах президента РФ, готова відмовитися від участі в них, якщо це сприятиме об'єднанню несистемної опозиції.

Про це вона заявила на відкритті свого штабу в Єкатеринбурзі, передає РБК.

«Коли у людей немає верховного головнокомандувача, їм складніше домовитися, але я сподіваюся, ми прийдемо до цього. Я хочу з усіма об'єднуватися. Я, наприклад, багато в чому не згодна з Навальним, але у нас із Навальним і Явлінським є спільна мета, яка є точкою об'єднання. В цьому випадку я готова йти аж до зняття своєї кандидатури», - сказала Собчак, відповідаючи на питання, чому опозиційний табір досі не об'єднався.

При цьому вона уточнила, що могла б зняти свою кандидатуру тільки в тому випадку, якщо Навального зареєструють кандидатом. Про готовність координувати дії з представниками несистемної опозиції аж до виходу з президентської гонки Собчак заявляла після оголошення про намір брати участь у ній.

Між тим Центрвиборчком РФ заявив про неможливість реєстрації Олексія Навального як кандидата в президенти РФ. У ЦВК стверджують, що Навальний не може брати участі у виборах до 2028 року через наявність незакритої судимості.

Схожі новини