Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Через «прорив Саакашвілі» суди продовжують карати журналістів

  • 23.11.2017, 10:51
  • 1 106

Представники ЗМІ відбулися штрафом за незаконний перетин держкордону на пункті пропуску «Шегині».

Суди Львівської області продовжують виносити постаниви про адмінправопорушення до працівників засобів масової інформації, які 10 вересня висвітлювали перехід державного кордону колишнім президентом Грузії Міхеілом Саакашвілі.

Про це стало відомо «Главкому» з Єдиного державного реєстру судових рішень.

31 жовтня суддя Мостиського районного суду Львівської області Юрій Білоус оштрафував кореспондента Київського представництва ВВС Святослава Хоменка і оператора Київського представництва ВВС Олександра Шпигунова на 3,4 тис. грн кожного. Їх звинуватили у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.204-1 КУпАП («Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України»).

Також служитель Феміди відкинув аргументи співробітників представництва ВВС, що вони перетнули держкордон України на пункті пропуску «Шегині» в умовах крайньої необхідності з метою захисту життя та здоров’я та під час виконання службових обов’язків.

Крім цього, у середині листопада Апеляційний суд Львівської області залишив без задоволення апеляційні скарги команди ТОВ «Новини-24 години» (продюсера Олексія Худенцова і журналістки Ангеліна Пичик). Це означає, що рішення судів першої інстанції про накладання штрафів у розмірі 3,4 тис. грн залишилися без змін і вступили в силу.

Джерело: Главком

Схожі новини