Передплата 2024 ВЗ

Осмаєв розповів, як нападники вбили Окуєву

  • 06.11.2017, 14:10
  • 1 428

Командир батальйону ім. Джохара Дудаєва Адам Осмаєв розповів, що під час нападу його дружина Аміна Окуєва прикрила собою його, в її тілі виявили п'ять куль

Про це він повідомив в інтерв'ю "Цензор.НЕТ".

"Це класична засідка була. У затишному місці, на повороті, військова така засідка. Ми переїхали переїзд і там Г-подібний поворот, і на другому повороті раптово почалася стрілянина автоматична. Я був за кермом, Аміна поруч зі мною сиділа. Обстріл йшов з правого боку, він буквально кілька секунд тривав, поки я не пішов із зони обстрілу. Але за ці кілька секунд, на жаль, в неї потрапили. Машина ще якусь відстань проїхала, а потім заглохла, бо двигун, судячи з усього, прострелили. Я зупинився, думав, почнуть добивати, підійде хтось. Але ніхто так і не підійшов, вони виявилися боягузами і втекли", - розповів Осмаєв.

За його словами, Окуєва була вже без свідомості, вона померла в нього на руках.

"Їй потрапила куля в голову, розтрощила череп. Я намагався, звичайно, "Целлоксом", який ми завжди з собою носимо, зупинити кров. Ознаки життя перестала подавати у мене на руках. Я майже весь час її тримав, намагався, щоб кров не випливала, але це нереально", - розповів він.

За його словами, в Окуєву потрапили п'ять куль, зокрема, в голову. І жодна куля не потрапила в бронежилет, який після першого замаху (1 червня, - ред.) вони майже завжди носили.

Як розповів Окуєв, у секунду Калашников робить п'ять пострілів, на місці в цілому десь близько 20 куль. "Значить, якщо був один автомат, то обстріл тривав чотири секунди. Чотири секунди безперервної стрільби", - наголосив він.

Він вважає, що нападник стріляв стоячи.

"Швидше за все, стоячи розстрілював, тому точність не така сильна, хоча і в упор практично розстрілювали, але все одно куля в мене тільки одна потрапила. Розліт великий у автомата. Коли стріляють стоячи, немає стійкості хорошою. Тому, якою б хороший стрілок не був, йому складно стріляти в один і той же місце. До того ж, найскладнішим вважається потрапляння в рухому ціль. Чим швидше рухається мета, тим складніше в неї потрапити. Тому там певний розліт такої. Їхали зі швидкість 40 км/год", - зазначив Окуєв.

За його словами, він разом з Окуєвою намагалися дивитися, щоб ніхто за ними не стежив. Але нападники якось дізналися, що приблизно в тому місці вони проїжджатимуть, і влаштували засідку.

Схожі новини