Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В яких випадках можна втратити субсидію

  • 27.10.2017, 21:00
  • 1 846

Згідно з Постановою КМУ “Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”, надання субсидії припиняється, якщо ЖЕО, ОСББ та т. п. подає документ в службу соцзахисту про те, що громадянин, якому призначено субсидію, не оплачує відповідну частку житлово-комунальних послуг.

Якщо ж власнику затримують виплати зарплати, пенсії і т. д. і він може підтвердити це документами, то субсидія буде відновлена. Також вона буде відновлена після погашення заборгованості. Документи надаються до 10 числа місяця, наступного за місяцем, в якому виникли такі обставини.

Крім того, постановою Кабміну від 26.04.2017 №300 “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України” встановлено, що після закінчення терміну отримання субсидії структурні підрозділи з питань соцзахисту населення самостійно здійснюють розрахунок субсидії на наступний період.

Для цього інстанція збирає необхідну інформацію в порядку, передбаченому пунктом 13 цього Положення, без звернення громадян.

Протягом 10 днів після отримання зазначеної інформації приймають рішення про призначення/непризначення субсидії, про що і інформують громадян.

У разі отримання інформації про прострочену більш як два місяці заборгованості з оплати послуг, субсидія на наступний термін не призначається, про що структурний підрозділ з питань соціального захисту населення інформує людину.

Якщо протягом двох місяців з дати інформування про непризначення субсидії на наступний термін громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку — з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору.

Зазначений строк може бути продовжений на підставі рішення райдержадміністрації та т. п. при наявності поважних причин.

Джерело: 1news

Схожі новини