Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Відсьогодні зросли штрафи за паркування на місцях для інвалідів

  • 26.10.2017, 13:52
  • 1 253

За паркування на місцях для інвалідів будуть відчутно штрафувати

Закон, який збільшує штраф за паркування автотранспорту на місцях, призначених для інвалідів, у 3,7 разу з 465 до 1 тис. 700 гривень, набув чинності. Закон було опубліковано 26 липня в офіційній газеті Верховної Ради «Голос України», він набув чинності через 3 місяці після опублікування.

Відповідно до закону, паркування на місцях для інвалідів водієм, що не має підтверджувальних документів про наявність у нього або в одного з пасажирів інвалідності (крім явно виражених ознак інвалідності), спричиняє штраф для водіїв у розмірі від 60 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 020 - 1 700 гривень).

Такий самий штраф загрожує суб'єктам господарювання за необлаштованість місць для інвалідів на парковці або на тротуарах.

Закон передбачає, що інвалід може використовувати будь-яке паркомісце, якщо на парковці відсутні позначення паркомісць для інвалідів.

Також прописується прав на паркувальне місце для інвалідів біля житлових будинків. Крім того, можна буде евакуювати автомобілі, що займають місця для інвалідів. Джерело: Главком

Схожі новини