Передплата 2024 «Добра кухня»

Стало відомо про основні позиції США на перемовинах з Росією щодо України

  • 08.10.2017, 11:33
  • 1 727

Основна мета посередницької місії Сполучених Штатів у врегулюванні російсько-українського збройного конфлікту на Донбасі полягає у виведенні збройних сил Росії та захисті громадян України, які там мешкають.

Про це напередодні своєї сьогоднішньої зустрічі у столиці Сербії з помічником російського президента Владиславом Сурковим офіційний представник Білого дому Курт Волкер розповів в інтерв'ю Газета.Ru.

Насамперед він підтвердив, що його розмова з Сурковим стосуватиметься питань розміщення в зоні конфлікту міжнародного миротворчого контингенту ООН, а також надання Україні американського летального озброєння.

За його словами, розміщення місії повністю узгоджується з Мінськими домовленостями.

"Основна ідея міжнародної миротворчої місії полягає в тому, щоб забезпечити безпеку в зоні конфлікту й таким чином гарантувати, що російськомовне населення відчуватиме себе захищеним. Окрім того, місія миротворців стане основою для виконання Мінських угод", - зазначив Волкер.

Що ж стосується постачання Україні оборонного озброєння, то такі дії, наголосив американський дипломат, не суперечать міжнародному праву та Статуту ООН.

"На мій погляд, ситуація в наступному. Згідно зі статтею 51 Статуту ООН, кожна країна має право захищатися. Єдині бойові дії, які зараз відбуваються, йдуть на території України. Я думаю, що країна має право захищати себе", - пояснив Волкер.

Також він заявив, що метою Мінських домовленостей є не лише встановлення миру, а перш за все - відновлення територіальної цілісності України. Для цього Росія має вивести з території українського Донбасу свої війська, адже саме вони воюють там проти збройних сил України.

Що ж стосується безпеки російськомовних в Україні, то, за його словами, цій частині населення зараз найгірше саме там, де перебувають російські війська.

Схожі новини