Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна закликає посилити тиск на РФ через порушення прав людини в Криму

  • 06.10.2017, 13:59
  • 768

Міністерство закордонних справ України закликає світову спільноту посилити тиск на Російську Федерацію через порушення прав людини в анексованому Криму

Про це повідомляє BBC з посиланням на МЗС України.

"Україна вдячна Європейському парламенту за ухвалення резолюції з вимогою щодо негайного звільнення кримськотатарських лідерів А.Чийгоза й І.Умерова та безумовного зняття всіх звинувачень з журналіста М.Семени", - зазначили у повідомленні.

Українські дипломати підкреслили, що резолюцію підтримали "провідні політичні групи" і та стала другим у 2017 році документом, який передбачає захист прав людини в Криму.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International вважає, що переслідування кримських татар за одиночні пікети в Криму є демонстрацією "тотального несприйняття інакомислення на півострові".

Amnesty International закликала російську адміністрацію Криму відмовитися від затримань за адміністративні правопорушення і припинити переслідування за інакомислення на півострові.

Російські правоохоронці заявляли, що мають достатньо доказів проти звинувачених в екстремістській діяльності на території Криму.

За даними Центру громадянських свобод, на сьогодні понад 40 громадянин України, більшість із яких - кримські татари, перебувають за ґратами у Криму і Росії з підозрами у терористичній, диверсійній діяльності, у зазіханні на територіальну цілісність РФ. Україна вважає їх політичними в'язнями.

Схожі новини