Передплата 2024 «Добрий господар»

Єлісєєв анонсував візит міністра оборони Канади до України

  • 24.09.2017, 16:13
  • 683

Найближчим часом із робочим візитом до України прибуде міністр оборони Канади Харджит Сінгх Саджан.

Про це за підсумками візиту до Канади заявив заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв, повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на "Укрінформ".

Він зазначив, що Канада і Україна мають особливо близькі і теплі міждержавні відносини.

"Наші зовнішні відносини в політичній, торговельно-економічній та військово-технічній сферах ніколи в історії не були на такому високому рівні", - сказав Єлісєєв.

За його словами, величезна українська громада робить Канаду унікальною державою.

"Ми говоримо з Канадою не лише одною мовою політики і дипломатії, а й українською мовою. Це дуже об'єднує і створює тісні узи взаєморозуміння і прогресу", - зазначив заступник глави Адміністрації Президента.

Він додав, що на кожній зустрічі в Канаді відчувався "український слід".

"Не будемо забувати, що між нами діє вільна торгівля, у нас активно розвивається діалог в області військово-технологічного співробітництва, досягнута домовленість про візит міністра оборони до України найближчим часом. У таких умовах, коли я розумію співрозмовника з півслова, навіть суто психологічно дуже легко працювати", - підкреслив Єлісєєв.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко разом із великою урядовою делегацією прибув із дводенним офіційним візитом до Канади. У Торонто він зустрівся з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, міністром закордонних справ Христею Фріланд, прем'єром провінції Онтаріо Кетлін Вінн, канадськими депутатами і сенаторами, а також місцевими підприємцями та громадою. Крім цього, Порошенко привітав збірну України на Invictus Games ( "Ігри нескорених").

Схожі новини