Передплата 2024 «Добрий господар»

В Іспанії запропонували Каталонії автономне фінансування замість незалежності

  • 21.09.2017, 16:44
  • 966

За словами міністра економіки країни, влада Іспанії може надати регіону автономне фінансування у тому разі, якщо каталонці відмовляться від референдуму про незалежність.

Міністр економіки Іспанії Луїс де Гіндос назвав один із варіантів вирішення питання щодо незалежності Каталонії. Про це повідомляє місцеве видання 20 Minutos.

Так, на його думку, влада країни може надати регіону автономне фінансування у тому разі, якщо каталонці відмовляться від референдуму про незалежність.

"Коли вони скасувають свої плани щодо незалежності, ми можемо про це говорити. Каталонія вже має велику автономію, але ми можемо говорити про реформу цієї системи та інші питання", - сказав Луїс де Гіндос.

Як повідомлялось, у ніч на 21 вересня у Каталонії тисячі людей вийшли на вулиці з акціями протесту через те, що поліція затримала 14 чиновників уряду Каталонії та провела обшук міністерств регіонального уряду у Барселоні через підготовку забороненого Мадридом референдуму щодо незалежності.

Нагадаємо, що 6 вересня Парламент іспанського автономного співтовариства Каталонія схвалив проведення референдуму про незалежність. У свою чергу прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой закликав Конституційний суд анулювати закон.

При цьому голова уряду Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що наполягає на проведенні референдуму про незалежність від Іспанії 1 жовтня, незважаючи на заяви центрального уряду та судів щодо незаконності проведення референдуму.

Згодом державний прокурор Іспанії порушив кримінальне переслідування проти лідера Каталонії Карлеса Пуйджемонта і членів уряду після того, як парламент Каталонії підтримав ідею референдуму про незалежність. Їх звинувачують у зловживанні державними грошима, непослуху і зловживаннях на посаді. Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой закликав каталонських державних службовців та мерів відстоювати закон і припинити підготовку до референдум

Джерело: Громадське телебачення