Передплата 2024 ВЗ

Вандали насвинячили біля священного джерела

  • 18.09.2017, 19:43
  • 2 138

Накидали навколо нього... свинячих ратиць, придбаних у супермаркеті.

Вандали насвинячили біля священного джерела
Вандали насвинячили біля священного джерела

Акт наруги над святинею вчинили невідомі бузувіри на хуторі Малинівці, що пролягає вздовж траси Львів - Бережани. Вони сплюндрували місцеву реліквію - джерело з цілющою водою, що б’є біля фігури Святого Яна.

- Зловмисники (швидше за все, під покровом ночі) накидали біля джерела свинячих ратиць, якими торгують у супермаркетах. Якісь сатаністи! Інакше, як блюзнірством, це не назвеш, - сказав кореспонденту “Високого Замку” колишній військовий Микола Арєхов, який разом з іншим громадським активістом, автокранівником Ігорем Біланом, доглядає за цим місцем. - Хтось також відважується забрати зі скриньки пожертви, які люди дають на упорядкування нашої реліквії.

“Святого Яна” спорудило у далекому 1854-му подружжя добродійників Катажини і Каєтана Каятановичів, про що свідчить напис на постаменті. Ходить легенда, що тутешньою водою вони вдосвіта

7 липня, на свято Івана, обмили свою незрячу дитину - і та прозріла, побачивши ягоди на сусідній черешні. У пам’ять про це диво щасливі батьки і поставили шестиметрову фігуру Святого Яна. З того часу подорожні зупиняються тут, щоб набрати живильної води. Кажуть, багатьох оздоровляє.

У радянські часи пам’ятник пробували знищити, стріляли у нього, пошкодили фрагмент статуї. Невдовзі тих, хто підняв руку на святиню, чекали великі біди у хаті.

Це повинні би знати ті, кому в голову приходить диявольська думка знову посягнути на реліквію…

Фото автора

Тернопільська область

Схожі новини