Передплата 2024 ВЗ

Тіллерсон виділив $ 60 млн на захист США від пропаганди ІДІЛ і Росії

  • 01.09.2017, 15:38
  • 912

Держсекретар США схвалив фінансування центру з протидії іноземної пропаганди та дезінформації.

Глава Державного департаменту США Рекс Тіллерсон схвалив витрати близько $ 60 млн на боротьбу з пропагандою ІДІЛ, а також для протидії інформаційному впливу Росії. Про це з посиланням на офіційного представника Держдепу повідомляє видання Politiko.

Зазначається, що Тіллерсон прийняв відповідне рішення під тиском законодавців від обох головних партій США.

Так, $ 20 млн з цієї суми буде витрачено на боротьбу з ІД, а ще $ 40 млн піде на протидію пропаганді іноземних держав, в тому числі Росії.

У виданні також наголошують, що Тіллерсон затягнув з прийняттям рішення, що викликало невдоволення в конгресі, який ще в 2016 році виділив кошти на створення центру з протидії зарубіжної пропаганді і дезінформації. Попередній президент США Барак Обама підписав закон про виділення коштів Міністерству оборони США в 2016 році.

Серед функцій центру - "відстеження та оцінка іноземних інформаційних матеріалів, що становлять загрозу для національної безпеки США, а також їх союзників і партнерів". У разі необхідності центр повинен забезпечити підтримку поширення "заснованих на фактах" матеріалів.

Також в обов'язки експертів центру увійде "визначення поточних і намічених трендів в зарубіжній пропаганді з метою координації і формування відповідної тактики, техніки і процедур", за допомогою яких помилкові повідомлення будуть спростовані. Для цього центру буде надано широкий спектр найсучасніших інформаційних технологій.

Схожі новини