Передплата 2024 ВЗ

У двох луганських школах бойовики заборонили хлопцям навчатися з дівчатами

  • 19.08.2017, 12:50
  • 1 169

В окремих школах в підконтрольного російським бойовикам Луганська з 1 вересня хлопчики навчатимуться у школі окремо від дівчаток. Про це інформує Liga.net з посиланням на так зване керівництво окупованого міста.

Ініціатором експерименту виступив Володимир Базарний - російський шовініст, прихильних консервативних методів навчання на основі віровчень РПЦ. Він відомий тим, що відкидає досягнення сучасної цивілізації і постійно критикує західну філософію.

На початку серпня керівник відділу зовнішніх церковних зв'язків митрополит РПЦ Іларіон (Алфєєв), який свого часу навчався в Оксфорді, заявив про шкоду навчання за кордоном. «Хлопцям і дівчатам краще вчитися окремо, тому що тоді дівчинка виховується в образі жінки, матері, а хлопчик росте чоловіком», - розповіли про «цінності здорового способу навчання» педагоги, які залишилися працювати в Луганську після початку російської агресії на Донбасі.

Вони повідомили, що в школі №30 з'явиться клас хлопчиків і клас дівчаток, а в школі №17 - три класи: для хлопчиків, для дівчаток і загальний клас. Представники незаконних збройних формувань також хочуть, щоб й інші школи окупованого міста стали працювати за цією схемою. Відзначається, що таксьогодні працюють тисячі російських шкіл.

Схожі новини