Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вчені виявили місця, де більш за все хворіють на рак грудей

  • 18.08.2017, 17:39
  • 1 363

Експерти Гарвардської медичної школи в Бостоні стверджують, що ризик захворювання проявляється більше у великих індустріальних містах, де широко поширене вплив зовнішнього освітлення в нічний час. Це свіжий виявлений фактор ризику розвитку раку молочної залози.

Були обстежені майже 110 тисяч учасників по всій території США протягом 15 років. І вчені виявили прямий зв'язок між мелатонином і раком.

Жінки з меншою кількістю мелатоніну, ті, хто працює в нічну зміну або сплять менше 8 годин, мають більш високий ризик розвитку раку молочної залози. У лабораторних дослідах було виявлено, що мелатонін уповільнює ріст пухлин.

Але зв'язок між штучним світлом і раком молочної залози була виявлена ​​тільки у жінок, що знаходяться в передклімактеричному періоді або які в минулому були завзятими курцями. А так же у робітниць в нічну зміну.

Експерти продовжать вивчення фактора світла на розвиток раку грудей і сподіваються, що краще розуміння біологічних механізмів зможе запобігти епідемії розвитку пухлин серед жінок.

У той же час, вчені нагадують, що знизити фактори ризику захворювання можуть так само постійні обстеження, здоровий спосіб життя, підтримка нормальної ваги і відмова від шкідливих звичок.

Джерело Оглядач

Схожі новини