Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Маккейн: "Путін повинен заплатити за окупацію Криму та дестабілізацію України"

  • 03.08.2017, 12:57
  • 1 332

США залучатимуть держави до відповідальності за агресивну поведінку, що загрожує національним інтересам країни та її партнерам.

Сенатор США, голова Комітету з питань Збройних сил Джон Маккейна заявив, що президент РФ Владімір Путін повинен заплатити за порушення прав людини, окупацію Криму та дестабілізацію України. Про це повідомляється на сайті політика в коментарі щодо затвердження нових санкцій США проти Росії.

"Хоча американці щиро сподіваються на кращі відносини з Росією, цей законодавчий акт є наполяганням на тому, що Владімір Путін і його режим повинні заплатити справжню ціну за напад на демократію, порушення прав людини, окупацію Криму і дестабілізацію України", - йдеться у повідомленні.

При цьому Маккейн висловив надію, що Трамп зможе "голосно говорити про російську агресію".

"Вступ у силу цього закону, який мав двопартійну підтримку в обох палатах Конгресу, посилає чіткий сигнал друзям і ворогам, що США будуть залучати держави до відповідальності за агресивну і дестабілізуючу поведінку, що загрожує нашим національним інтересам і нашим партнерам", - підкреслив сенатор.

Нагадаємо, що Президент США Дональд Трамп підписав закон про нові санкції проти Росії, які стосуються також Ірану та КНДР. Санкції забороняють приватні інвестиції понад $10 млн в російські приватизаційні угоди, і обмежують інвестиції в експортні нафто- і газопроводи до $5 млн.

Джерело: Новое время

Схожі новини