Передплата 2024 «Добрий господар»

На дільницю прийшов, але до урни не дійшов...

  • 29.10.2012, 13:08
  • 775

У Львові парламентські вибори для пенсіонера стали останніми в житті. 71-річний мешканець вул. Джоржа Вашингтона, 11, Валерій Марченко прийшов вранці зі своєю дружиною на виборчу дільницю, взяв у працівників дільниці бюлетень і впав... Його серце раптово зупинилося. Кореспондент “ВЗ” вирушила до виборчої дільниці №461954 одномандатного виборчого округу №115, щоб дізнатися про трагедію в день виборів.

Працівники дільниці, члени комісії не можуть оговтатися, працюють у стресі... Люди жваво обговорюють смерть чоловіка. 45-річна мешканка вул. Джорджа Вашингтона пані Світлана каже, що пенсіонеру не варто було йти голосувати на дільницю. “Треба було голосувати вдома, — зазначила жінка. — В такому віці, коли хворе серце все може трапитися”.

Як розповіла “ВЗ” голова комісії виборчої дільниці №461954 Марія Кушваха, трагедія трапилася о 8-й годині 30 хвилин ранку. “Чоловік підійшов до стола, дав свій паспорт, раптом йому стало зле, — каже Марія Кушваха. — Він вмить посинів. Дружина кинулася допомогти, наші працівники принесли з аптечки таблетки, воду. Дружина просила людей не чіпати його, не піднімати. За кілька хвилин приїхала “швидка”. Та пенсіонер помер до приїзду лікарів”.

Два роки тому старенький переніс інфаркт. Дружина померлого розповідає, що її чоловік не хотів голосувати вдома, бо добре почувався. Вирішив виконати свій громадянський обов’язок, піти на дільницю і проголосувати.

Виборчу дільницю довелося закрити на двадцять хвилин. Люди чекали. “Коли приїхала “швидка”, то виявилося, що прізвище лікаря таке саме, як у померлого, — Марченко, — каже Марія Кушваха. — Поставив діагноз — тромбоемболія легеневої артерії (відірвався тромб. — Авт.). Померлого перенесли в окрему кімнату. Медики зазначали, що чоловіка вже не можна було врятувати, смерть настала раптово. Приїхали судмедексперти, померлого забрали у морг”.

Схожі новини