Передплата 2024 ВЗ

МЗС різко відреагувало на рішення суду РФ щодо українця Зейтуллаєва

  • 28.07.2017, 09:31
  • 791

Київ закликає світову спільноту посилити тиск на РФ.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) закликало світову спільноту засудити діяльність російських судів у зв'язку з рішенням Верховного суду РФ збільшити на 3 роки термін ув'язнення незаконно засудженого в Росії громадянина України Руслана Зейтуллаєва. Відповідну заяву МЗС розмітило у Faceboo у четвер, 27 липня.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з рішенням Верховного суду Російської Федерації від 27.07.2017 збільшити до 15 років термін ув’язнення громадянина України Руслана Зейтуллаєва, незаконно засудженого за сфабрикованими обвинуваченнями в організації терористичної організації та здійсненні терористичної діяльності на території тимчасово окупованої АР Крим". - йдеться у повідомленні.

У МЗС зазначають, що судовий процес над Р.Зейтуллаєвим "є яскравим прикладом застосування окупаційною владою репресій проти кримськотатарського народу і порушення основних прав людини і свобод".

МЗС України вимагає від російської сторони негайно припинити переслідування мирних громадян України, а також виконувати наказ Міжнародного суду ООН стосовно припинення протиправних дій щодо представників кримськотатарського народу.

"Закликаємо світове співтовариство засудити антигуманну і протиправну діяльність судових органів Російської Федерації та посилити політико-дипломатичний тиск на державу-агресора з метою звільнення всіх громадян України, які незаконно утримуються в Росії та на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим", - додали у відомстві.

Схожі новини