Передплата 2024 «Добрий господар»

У Пентагоні повідомили про знищення семи ключових фігур ІДІЛ

  • 28.07.2017, 08:20
  • 763

Високопоставлені члени ІДІЛ були знищені внаслідок різних авіаударів, проведених у період з травня по липень.

У четвер, 27 липня, Міністерство оборони США офіційно підтвердило ліквідацію семи високопоставлених пропагандистів та інших керівників терористичного угруповання "Ісламська держава" впродовж останніх місяців. Про це повідомляє Укрінформ.

Як зазначили в Пентагоні, це засвідчили розвіддані сил Міжнародної коаліції з протистояння ІДІЛ в Сирії та Іраку.

"Внаслідок авіаударів Коаліції загинули кілька провідних пропагандистів та кураторів "Ісламської держави". Ліквідація цих ключових фігур підриває зусилля ІДІЛ з виробництва пропаганди, її поширення, а також можливості фінансування діяльності терористів ІД", - зауважили в Пентагоні.

При цьому уточнюється, що високопоставлені члени ІДІЛ були знищені внаслідок різних авіаударів, проведених у період з травня по липень. Наразі їх загибель підтверджена даними розвідки.

Серед прізвищ знищених терористів називаються, зокрема, пропагандисти Абу Сулейман аль-Іракі, Райан Месхаал, Абу-Хаттаб аль-Раві, Абу-Саїф аль-Ісаві, Абу-Алі аль-Джанубі, Ібрагім аль-Ансарі, а також Бассам аль Джайфус, який керував фондами, створеними для терористичних атак.

Міністерство оборони США у цьому зв'язку підкреслило, що Міжнародна коаліція продовжить переслідувати керівництво ІДІЛ до повного знищення цієї організації.

Схожі новини